Apartmani Rotim - Destinacije

Naš smještajni objekt nalazi se na obali poluotoka Danca na početku Prižbe, odakle se pruža prekrasan pogled na more i male nenaseljene otoke koji se nalaze točno ispred jer smo na samom vrhu poluotoka ...

Otok Korčula i Prižba

Korčula je čudesna i znamenita po mnogo čemu, a najviše po svojoj prirodi koja je ovdje oslikala jedan od najljepših pejsaža na Mediteranu, po ugodnoj, blagoj i zdravoj klimi, po čistom i nezagađenom krajoliku, po bistrini i modrini svoga mora i čarobnim krajolicima svog podmorja okruženim brojnim malim otočićima.
Blaga klima, čisto more, bogata povijesna i kulturna baština te sama gostoljubivost i šarmantnost domaćina čine otok Korčulu jednom od omiljenih destinacija ne samo Hrvatske, nego Europe i svijeta.
Površine je 280 km2 i to je čini šestim najvećim otokom Jadranskog mora i Hrvatske. Dužine obale je 180 km, a na njoj se nalazi 96 uvala i rtova, a sam otok okružuje 48 otočića od kojih su neki i nastanjeni. Sam otok dug je 45 km i nastanjuje ga 16.000 stanovnika.

Otok je trajektima povezan sa Splitom (Split-Vela Luka) te Orebićem na poluotoku Pelješcu (Orebić-Dominče).

ri najveća mjesta na otoku su grad Korčula, za kojeg se vjeruje da otamo potječe poznati svjetski moreplovac Marko Polo i njegova rodna kuća je jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija otoka.
Zatim Blato, koje se nalazi u unutrašnjosti otoka i okruženo je sa 7 brežuljaka kao Rim, te lučki grad Vela Luka, a koji je rodio najvećeg i najpoznatijeg hrvatskog glazbenika, pokojnog Olivera Dragojevića, a koji je zauvijek ostao upisan u hrvatsku povijest i sa čijim pjesmama su mnoge generacije odrasle, vjenčale se, živjele i umrle.

Prižba je malo turističko mjesto dugačko 5 kilometara koje se nalazi na južnoj strani otoka Korčule, udaljeno oko 40 km od grada Korčule, 14 km od Vela Luke i 7 km od Blata, kojemu teritorijalno i pripada.
Okružena je brojnim vinogradima, borovom šumom te malim otočićima idealnim za kupanje, sunčanje, ronjenje i ribarenje. Brojni restorani omogućiti će vam uživanje u autohtonim jelima ovoga kraja te kušanju vrhunskih korčulanskih vina. Prižba je omiljeno odredište turista željnih ugodnog i mirnog obiteljskog odmora.

2019. godine među svim otocima svijeta, Korčula je proglašena kao jedan od pet najboljih otoka na svijetu, prema ispitivanju provedenom na stranici za putovanja Big7. Među milijun i pol ljudi koliko ih je glasalo, Korčula je zasjela na visoko peto mjesto najboljih otoka na svijetu koje svakako vrijedi posjetiti.

Citiramo: „Korčula je jedna od destinacija koju morate posjetiti na južnoj dalmatinskoj obali. Malo je teže doći do nje nego do većine ostalih otoka, pa možete uživati bez gužve te se bolje opustiti. Grad Korčulu nazivaju „malim Dubrovnikom“ zbog srednjovjekovnih trgova, crkava, palača i kuća, a plaže i gusta šuma nude nevjerojatne poglede“, riječi su kojima je Korčula opisana na spomenutoj stranici.

Top 10 otoka svijeta su: Flatey (Island), Palawan (Filipini), Espiritu Santo (Vanuatu), Sommaroy (Norveška), Korčula (Hrvatska), Aransko otočje (Irska), Pemba (Zanzibar), Barbados, Lummi (Washington SAD) i Bora Bora (Tahiti). .

Tako da Korčula malo pomalo osvaja titulu turističke top destinacije ne samo Hrvatske, nego i cijele Europe i svijeta.

Imamo restorane sa Michelinovom zvjezdicom (samo ih je 7 u cijeloj Hrvastkoj), imamo najluksuzniju villu Europe – jer nema dugo je ta čast i nagrada pripala Vili Diamond iz Žrnovske Banje, imamo najčišće more.

I što je najbitnije, imamo Spektakl kod Zvonka!

© Copyright 2023 Apartments Rotim - All Rights Reserved - Web by: Frlan Media